A jövő okos otthona a Samsungtól

forrás: Prím Online, 2014. április 8. 16:39

A Samsung az olaszországi Fuorisalone 2014 szakkiállításon mutatja be dizájn-filozófiáját és jövőképét az elkövetkező évek okos otthonairól. Az eseményen a Prémium Ház is megtalálható, amely a jövő okos otthonát testesíti meg. 

A Samsung tevékenységének fókuszában évek óta a technológia és a dizájn kapcsolata áll. A vállalat célja, hogy termékeivel segítse vásárlói mindennapjait. Az idei év témája a művészi aprólékossággal kivitelezett „Flow: utazás a jövőbe” program, amely a látogatókat a jelenből a jövő világába kalauzolja. Bemutatkozik a jövő otthona, ahol minden termék összekapcsolódik egymással és egy egységes platformot alkot, amely lehetővé teszi a lakóknak, hogy tartalmak és élmények széles választékát hozhassák létre és irányíthassák.

 

A Samsung „Tedd Tartalmassá” dizájnszemlélete magát az embert helyezi minden dizájn középpontjába, s biztosítja, hogy a piackutatásokból származó eredmények olyan funkciókká alakuljanak át, amelyek választ adnak a felhasználók életének főbb kihívásaira, s jobbá teszik mindennapjaikat. Idén a WW9000-es mosógép és a Food Showcase hűtőszekrény testesíti meg a legjobban a vállalat dizájnfilozófiáját. Mindkét termék a szép külső és a kiemelkedő funkcionalitás teljesen új dimenzióját nyújtja, alkalmazkodva a fogyasztók mindennapi szükségleteihez.

 

Kiállítják a „Prémium Házat” is, amely a jövő okos otthonát testesíti meg a benne megtalálható új generációs háztartási eszközökkel. Minden termék vezeték nélkül kapcsolódik az internethez, így megmutatva a felhasználóknak, hogy hogyan irányíthatják saját otthonaikat.

 

Samsung Prémium Ház

 

A ház egy olyan okos otthont mutat be, amely hamarosan mindenki számára elérhetővé válhat: videó falak, ívelt Ultra HD felbontású TV-k és távvezérelt digitális háztartási gépek jelennek meg benne. Mindezek kommunikálnak egymással, így okostelefonról, táblagépről és televízióról is lehet őket irányítani.

 

Az elegáns Arclinea, Artemide és B&B Italia bútorokkal berendezett házban a látogatók megtapasztalhatják  az okos otthon élményét. Egy virtuális utaskísérő és egy 55 hüvelykes TV várja a bejáratnál a látogatókat, amely bemutatja a legismertebb Samsung termékek dizájntörténetét.

 

Bent kipróbálhatják és irányíthatják a berendezéseket Samsung Galaxy Note PRO 12.2 táblagépek segítségével. Ezen készülékek irányítanak mindent a háztartásban a világítástól kezdve a kamerákon át az összes egyéb összekapcsolt készülékig. A táblagépeken keresztül lehetőség van a különböző gépek energiafelhasználásának megfigyelésére is, így azonnal látható a Samsung Smart LED lámpáknak és egyéb készülékeknek köszönhető energia-megtakarítás is.

 

 

A Nappaliban megpihenhetnek, és élvezhetik a 105 hüvelykes Ívelt UHD TV-n bemutatott műsorokat. Az Étkezőben ki lehet próbálni a Samsung Gamepad játékkonzolt, mely a Ívelt UHD TV-hez és a Galaxy Note Pro táblagéphez van csatlakoztatva. A Konyha közepén lévő valóban interaktív asztalt úgy tervezték, hogy a digitális tartalmakhoz hozzáférhessen az egész család, beleértve a legfrissebb újságokat, és a híres olasz séf, Davide Oldani receptjeit is. Ugyanitt van a Food Showcase hűtőszekrény is. A Mosókonyhában a Samsung Navibot tisztítja a padlót, a legújabb WW9000 mosógép pedig Wi-Fi-n keresztül egy táblagéppel vagy okostelefonnal vezérelhető, mivel a Smart Washer alkalmazás valós idejű állapotfrissítést küld a mosógépről. Az Irodában az NFC technológiának köszönhetően mobil készülékekről egy érintéssel nyomtathatók dokumentumok és fényképek.

 

 

Ugyancsak emiatt, ha valaki okostelefonon beszél, egy érintéssel átirányíthatja a hívást a szobában található NFC vezetékes telefonra. Végezetül pedig a Hálószobában lévő mérleg a mért testtömeget automatikusan elküldi az S-Health alkalmazásnak Bluetooth-on keresztül, így az folyamatosan frissíti az edzéstervet.

 

A dizájn

 

A Samsung valóban díjnyertes dizájnnal büszkélkedhet, több elismerést is besöpörtek már a termékek. 2013-ban 825 dizájn díjat nyert, például az iF-től és az IDEA-tól. 38 Samsung terméket ismertek el kiváló tervezésért az iF Nemzetközi Dizájn Fórumon 2014-ben, s így az elmúlt három évben a Samsung mindig az iF besorolások első helyén végzett.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38