Még három hétig lehet nevezni az LG enteriőr-tervező pályázatára

"Érezd az LG OLED-stílust"

forrás: Prím Online, 2014. június 28. 15:12

Az LG Electronics "Érezd az LG OLED-stílust" elnevezésű pályázatot hirdetett, amelyre július 15-ig még lehetőség van jelentkezni. Az LG májusban írta ki otthonbelső tervezési felhívását, amelyre az LG ívelt OLED TV által ihletett enteriőrrel lehet nevezni.

A szórakoztatóelektronikai termékek fontos funkciót töltenek be az otthoni kikapcsolódásban, ezen felül mindig szem előtt vannak, képesek befolyásolni a helyiség atmoszféráját. Az LG Electronics ezért tartja fontosnak, hogy az elektronikai termékek kiválasztásakor ne feledkezzünk meg arról, hogy ezek az eszközök szerves részét képezzék a berendezésnek, összhangban legyenek a körülöttük lévő bútorokkal, vagy akár a fallal és tapétával.

 

Az LG célja az "Érezd az LG OLED-stílust" enteriőr-tervező pályázattal, hogy az elektronikai termékekre is felhívják a lakberendezők, belsőépítészek, formatervezők figyelmét és ösztönözzék őket arra, hogy az elektronikai termékek ne csupán helyet kapjanak a kész enteriőrben, hanem meghatározó, akár központi szereplőivé válhassanak egy otthon berendezésének. A pályázatban az otthontervezés fő eleme az átlátszó, légies talpra helyezett, mindössze 4,3 mm vékony, ívelt OLED TV, amely végtelen kontraszttal és a legmélyebb fekete színnel kápráztatja el a nézőket, így méltán kaphat helyet az enteriőr központi terében.

 

 

A pályázat nívóját mutatja, hogy a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke, Ács Erzsébet vállalta el a zsűri elnöki posztját. A pályázat kapcsán Ács Erzsébet a következőket nyilatkozta — „A Lakberendezők Országos Szövetsége örömmel vállalta az LG „Érezd az OLED stílust” pályázatának szakmai támogatását. Az LG ívelt OLED TV különleges világa ihletet adhat az egész enteriőr hangulatához. A pályázók számára az íves formák hangsúlyozása, a teljes harmónia megteremtése igazi szakmai kihívást jelent. A pályaművek elbírálásánál ezek mellett figyelembe vesszük majd a térszervezés funkcionalitását, a színvilágot, és a pályázatok egyéni, konzisztens stílusát. A pályázat egy remek lehetőség arra, hogy a tervezők bebizonyítsák rátermettségüket a formák, színek és hangulatok egyedi értelmezésére, sokszínű kreativitásuk demonstrálására és, és hogy valódi elismerést szerezzenek munkájuknak."

 

A pályázatra eddig 21 pályamű érkezett, így még bárki nagy eséllyel indul a három nagy értékű díj valamelyikéért. A nyertes a legújabb és igen értékes LG ívelt OLED TV, egy 55EA970V modell tulajdonosa lesz, a második helyezett díja pedig egy LG G Pad 8.3 táblagép. A versenyben indított műveket a pályázat weboldalán lehet megtekinteni, amelyre a közönség is szavazhat. A közönségdíj egy 42”-es LG CINEMA Screen formatervezésű Smart 3D televízió, míg a szavazók között egy LG G Pad tablet és 2 db LG Pocket Photo hordozható fotónyomtató talál gazdára.

 

„Úgy gondolom, az "Érezd az LG OLED-stílus" pályázat az OLED TV ívelt formavilága miatt egy nem mindennapi kihívás még a profi tervezőknek sem. Örömmel fogadtuk az eddig leadott pályázatokat, hiszen már ezekben is teljesen úttörő és egyedi megoldásokat fedezhetünk fel. Még három hétig várjuk a további pályamunkákat, remélve, hogy a program végére megtaláljuk az „LG OLED stílust" — mondta el Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai marketing menedzsere, aki a pályázat szakértőkből álló zsűrijének is tagja.

 

Az LG által meghirdetett "Érezd az LG OLED-stílust" pályázatra még 2014. július 15-ig lehet jelentkezni, az eredményhirdetésre pedig a neves szakemberekből összeállított zsűri részvételével, július 17-én kerül sor. 

Kulcsszavak: LG pályázat design OLED

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Európai akciók a kibocsátásmentességért

Az Európai éghajlati paktum 2020-ban jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére. Fontos eszköze annak a célkitűzésnek, hogy 2050-re Európa kibocsátásmentessé váljon, megalakulása óta már több mint tízmillió kilogramm szén-dioxid csökkenéshez járult hozzá.  A Paktum évről-évre különböző akciókat szervez, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésének fontosságára. Ebben az évben többek között fotópályázatot indít a környezettudatos cselekvések bemutatására.

2024. május 10. 09:55

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36