Az FBI is keresi a hackert, aki meztelen sztárfotókat lopott

MTI Sajtóadatbank, 2014. szeptember 2. 08:59

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is bekacsolódott hétfőn annak a hackernek a keresésébe, aki feltehetőleg az Apple internetes tároló-szolgáltatása, az iCloud feltörésével világszerte ismert női sztárok meztelen fotóit töltötte fel a világhálóra.

A hacker állítólag mintegy száz színész- és énekeső, valamint modell képeihez jutott hozzá. Olyanokéhoz, mint Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Mary Elizabeth Winstead, Kate Upton, Lea Michelle, Rihanna, Victoria Justice, Kirsten Dunst, Kristen Ritter, Yvonne Strahovski, Bar Rafaeli, Cara Delevingne, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen és mások.

 


 

Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence ügynöke és Mary Elizabeth Winstead valódinak, mások viszont hamisítványnak minősítették a felvételeket. A fotókat vasárnap kiszivárogtató bloggerek valamint közösségioldal-felhasználók jó része hétfőn megszűntette a felvételekhez vezető linkeket.
 

Ilyen eset nem most fordult elő először. 2012-ben a floridai Christopher Chaneyt 10 éves szabadságvesztésre ítélték, amiért feltörte a szórakoztatóipar 50 ismert személyiségének elektronikus levelezését és személyes adatokat, valamint meztelen fotókat lopott mások mellett Scarlett Johanssontól, Mila Kunistól és Christina Aguilerától. Chaneyt az FBI egy Hackerazzi fedőnevű művelete segítésével sikerült kézre keríteni. A celebek elleni első ismertté vált jelentősebb hackertámadás 2005-ben történt Amerikában: az internetes betörőknek akkor Paris Hilton telefonjáról sikerült felvételeket ellopniuk.

Kulcsszavak: hacker security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05