Új taggal bővül a Samsung 750 EVO SSD termékcsaládja

forrás: Prím Online, 2016. május 27. 11:01

A Samsung Electronics, amely több mint három évtizede szállítja a legfejlettebb memória-megoldásokat, bejelentette, hogy 750 EVO félvezető alapú meghajtója (solid state drive, SSD) immár az egész világon kapható lesz. Emellett a 120 GB-os és 250 GB-os modellekből álló termékcsalád egy új, 500 GB-os kapacitású termékváltozattal is kibővül.

A 750 EVO SSD-k hatékony alternatívát nyújtanak mind a hétköznapi felhasználók, mind a szakemberek számára, hogy számítógép-használatuk során a merevlemezekről (HDD), illetve a lassú teljesítményű, belépő szintű SSD-kről áttérjenek a gyorsabb és megbízhatóbb tárolási megoldásokra. 

 

„A Samsung a folyamatos fejlesztés elkötelezettje, hogy a fogyasztói igényekhez igazodó, magas színvonalú memória-megoldásokat nyújthasson” – mondta Un-Soo Kim, a Samsung Electronics Memória üzletágának termékmarketingért felelős alelnöke. – „Felhasználóink részéről nagy kereslet mutatkozott a 120 GB-os és a 250 GB-os kapacitású 750 EVO iránt, amely tavaly óta kapható egyes kiválasztott piacokon. Szeretnénk teljesíteni azon ügyfelek elvárásait, akik megbízható memória-megoldást keresnek, hogy egyszerűen és hatékonyan növelhessék számítógépük élettartamát. A 750 EVO-sorozat 500 GB-os változattal való kibővülésével és a meghajtók további régiókban való elérhetőségével még inkább ki tudjuk szolgálni a felhasználók egyre nagyobb adatmennyiség tárolására irányuló igényeit.” 

 

 

A Samsung mindig élvonalbeli memória-megoldásokat kínált. Ezt az örökséget méltón viszik  tovább a 750 EVO SSD-k, amelyek a Samsung fejlett, NAND flash technológiáját használják. Emellett a vállalat saját fejlesztésű TurboWrite, Dynamic Thermal Guard és RAPID Mód funkcióival is rendelkeznek, amelyek együttesen járulnak hozzá a meghajtók hatékonyságához. A Samsung nagy teljesítményű MGX-vezérlőjével is felszerelt 750 EVO SSD-k akár 540 MB/mp-es szekvenciális olvasási, illetve 520 MB/mp gyorsaságú írási sebességet biztosítanak a TurboWrite használata esetén. 

 

A 750 EVO termékcsalád magas szinten szolgálja ki a felhasználók otthoni, iskolai és irodai számítástechnikával, illetve párhuzamos feladatvégzéssel kapcsolatos igényeit, így tökéletes alapot nyújt a számítógép-fejlesztésekhez. A Samsung Data Migration és Magician szoftvereivel a meglévő tárolóeszközök gyorsan és egyszerűen frissíthetők a 750 EVO-ra. Az SSD megbízható AES 256 bites hardveres titkosítást is kínál, hogy a tárolt adatok biztonságban maradjanak. A HDD-kkel ellentétben a 750 EVO SSD-k nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket, így a felhasználóknak nem kell aggódniuk, hogy ezek elhasználódása az adatok elvesztéséhez vagy sérüléséhez vezethet. 

 

Az új 500 GB-os 750 EVO három éves meghatározott időtartamú vagy 100 írott terabájtig (TBW) terjedő garanciával június elején válik elérhetővé több mint 50 országban és térségben, így az Egyesült Államokban, Kínában, Koreában és Európában. Az 500 GB-os 750 EVO SSD ajánlott fogyasztói ára 149,99 dollár. További információ a termékről a www.samsung.com/SSD weboldalon érhető el.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05