Konfigurálható gyorsbillentyűkkel érkezik az AIDA64 5.80

A friss verzió teljes mértékben támogatja a DPI-skálázást a nagy felbontású LCD és OLED kijelzők kezeléséhez

forrás: Prím Online, 2016. október 25. 12:46

A FinalWire ma új stabil frissítést adott ki népszerű rendszer-információs szoftverének PC-s változataihoz. Az 5.80-as kiadása támogatja a Windows 10 legfrissebb buildjeit, valamint a legújabb hardvereket, egyebek mellett az AMD RX 400-as sorozatú és az NVIDIA GTX 1050-es GPU-it.

A program egyik új szolgáltatása, hogy lehetőséget ad globális gyorsbillentyűk konfigurálására, melyekkel be- és kikapcsolhatók az AIDA64 hardverfigyelő paneljei, illetve váltani lehet a külső kijelzőkön megjelenített hardverinformációs lapok között – akkor is, ha az AIDA64 a háttérben fut. A felhasználó az általa megadható billentyűkombinációkkal elindíthatja és leállíthatja a hőmérséklet-, feszültség- és fogyasztásértékek, továbbá ventilátor-fordulatszámok CSV- vagy HTML-fájlba történő naplózását is.

 

 

A fejlesztők külön hangsúlyt fektettek arra, hogy az AIDA64 5.80 „DPI-tudatos” legyen, azaz a grafikus felhasználói felületének minden eleme megfelelő módon skálázódjon, ha a Windowsban aktív a DPI-nagyítás. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a felhasználók a nagy felbontású kijelzőkön sem látnak majd homályos, nem megfelelően méretezett grafikai elemet, szövegeket többé, mert az AIDA64 felülete akár 4K-s és 8K-s LCD és OLED kijelzőkön is élesen, tisztán jelenik meg.

 

Újdonságok az AIDA64 5.80-ban

  • AVX- és FMA-optimalizált 64 bites benchmarkok az AMD „Bristol Ridge” APU-hoz
  • Gyorsbillentyűk az LCD-oldalak közti váltáshoz, az OSD Panel és a SensorPanel elrejtéséhez és megjelenítéséhez, valamint a naplózás indításához és leállításához
  • Megfelelő DPI-skálázódás a nagy felbontású LCD és OLED kijelzőkön
  • Corsair és Razer RGB LED egérpadok támogatása
  • Microsoft Windows 10 Redstone RS2 Insider Preview támogatása
  • AMD Zen „Summit Ridge” CPU továbbfejlesztett támogatása
  • Intel „Apollo Lake” SoC továbbfejlesztett támogatása
  • Samsung PM851 és SanDisk X400 SSD-k bővített kezelése
  • Intel NVMe SSD-k továbbfejlesztett támogatása
  • CUDA 8.0 támogatás
  • AMD Radeon RX 400 sorozat teljes körű támogatása
  • NVIDIA GeForce GTX 1050, GeForce GTX 1050 Ti, GeForce GTX 1060 GPU-k diagnosztikája

 

 

Mobilos fejlesztések

Nemrég újabb mobilplatformon, Ubuntu Touchon is elérhetővé vált az AIDA64. Ebben a verzióban megtalálható az androidos változatban megismert szolgáltatások nagy része, miközben támogatja az Ubuntu konvergencia-koncepcióját: képes a felhasználói felületét dinamikusan hozzáigazítani az éppen csatlakoztatott kijelzőhöz, illetve beviteli eszközhöz. Az alkalmazás második díjat nyert a Canonical Converged Ubuntu Touch App versenyén. Az AIDA64 for Ubuntu Touch ingyenesen letölthető az Ubuntu Store-ból.

 

További újdonság, hogy – annak köszönhetően, hogy a Google nemrégiben Chrome OS-en is elérhetővé tette a Play Store-t – mostantól az AIDA64 androidos változata futtatható Chromebookokon, Chromeboxokon és Chromebiteken is.

 

Árak és elérhetőség

A szoftvert Magyarországon a SZEROTO Kft. forgalmazza: www.aida64.hu.

Az AIDA64 Business IT-eszközmenedzsment szoftvert vállalati felhasználóknak kínálják. Ez a kiadás részletes hardver- és szoftverleltárt készít a céges gépparkról, valamint távoli funkciókkal teszi egyszerűbbé a gépek karbantartását. A termék nettó ára egyéves követéssel 10 számítógépig 58 100 Ft, 100 gépre 437 000 Ft, 500 géptől pedig egységesen 1 790 000 Ft.

 

Ugyancsak üzleti felhasználók számára készült a kifejezetten hardver- és szoftverleltár készítésére használható AIDA64 Network Audit, melynek nettó ára egyéves követéssel, 10 gépig 29 050 Ft, 100 gépre 218 500 Ft, 500 géptől pedig egységesen 895 000 Ft.

 

Szintén cégeknek, informatikus szakembereknek ajánlják az AIDA64 Engineer rendszerdiagnosztikai és sebességtesztelő szoftvert, mely rendkívül részletes információkat szolgáltat a hardverkomponensekről és a telepített programokról, képes a gép teljesítményének mérésére, és segíti a hibák felderítését. E kiadás nettó ára egyéves követéssel, egy mérnök vagy technikus részére, korlátlan számú PC vizsgálatára 57 970 Ft.

 

Az üzleti termékeknél a licenc megújítása 50% kedvezménnyel vehető igénybe, és az oktatási intézmények 50%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg e termékeket.

 

Az otthoni felhasználóknak a díjnyertes hardverfelismerő motorja és sebességmérő funkciói révén népszerű AIDA64 Extreme-et kínálják, mely bruttó 11 900 Ft-tól vásárolható meg. A termékekhez a diákok és a gyengénlátók 50%-os kedvezménnyel juthatnak hozzá, a meglévő ügyfelek pedig 30% kedvezménnyel újíthatják meg a licencüket. Az árak megtekinthetők, a termékek megvásárolhatók, illetve árajánlat kérhető a http://www.aida64.hu/aida64-arak oldalon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05