A Kaspersky Lab bemutatta a Vállalati Társadalmi Felelősségvállalásról szóló jelentését

forrás: Prím Online, 2016. november 9. 10:13

A Kaspersky Lab közzétette második vállalati társadalmi felelősségvállalásról szóló jelentését. A jelentés a cég technológiai-, oktatási- és olyan karitatív tevékenységeit vizsgálta, amelyek erősítik a közösséget és jobbá teszik a világot. A riport egyes részeit élettörténetekkel illusztrálták, bemutatva a Kaspersky Lab elkötelezettségét a társadalmi felelősségvállalás felé.

Az elemzés "technológiai" szakasza a kiberbűnözés fejlődését és a Kaspersky Lab által bűnözők ellen kifejlesztett legújabb technológiákat tárgyalja. Bemutatja a vállalat álláspontját a közeljövőben várható kiberbiztonsági csapdákról, valamint az IoT (Internet of Things’ – a ’dolgok (tárgyak) internete’, mellyel a mindennapjainkban használt eszközök, például háztartási gépek, autók, mérőórák, pénztárgépek, telefonok, az interneten keresztül is elérhetőek, és képesek egymással akár önállóan is kommunikálni) gyors fejlődésében rejlő veszélyeit.

 

 

A tanulmány kiemeli a Kaspersky Lab oktatási kezdeményezéseit, mint például a „Kaspersky Lab Academy Talent” nevű és a „Kaspersky Cyberheroes” programokat, amelyek diákoknak szóló megmérettetések. Az összegzés részletezi a Kaspersky Lab támogatását, amelyet az Akrotiriben található Athéni Régészeti Társaság kapott. A projekt célja megőrizni egy 20. század közepén talált ősi település maradványait. A European Schoolnet (EUN – 31 európai ország oktatási minisztériumának nemzetközi partnersége) hálózattal közösen számos fontos kezdeményezést indítottak a céggel, amelyek a gyermekek online biztonságát, a szülők iskolázottságát és a hatékony biztonsági megoldások fejlesztését tűzte ki célul.

 

A vizsgálat "jótékonysági" részében a Kaspersky Lab alkalmazottainak különböző szociális és önkéntes projekteinek inspiráló történetei szerepelnek, úgy mint az oroszországi Udomlya Árvaház gyerekeinek oktatása, az online biztonságra való felhívás az iskolákban, véradás és környezetvédelem. A Kaspersky Lab több non-profit intézményt is támogat, mint például a BRAC Intézetet (a világ legnagyobb fejlesztési szervezete), a cég biztosítja az intézmény szervezeti hálójának és pénzügyi szolgáltatásainak védelmét a „Kaspersky Endpoint Security for Business” programmal.

 

"Meggyőződésünk, a világ jobbá tehető olyan emberekkel, akik valóban törődnek és képesek a változásra, változtatásra. Ezért ahelyett, hogy statisztikákat mutatnánk be, inkább figyelemfelkeltő történeteket prezentáltunk, hogy minél több embert inspiráljunk általa." – mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab elnök-vezérigazgatója.

 

Bővebb információt a Kaspersky Lab társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseiről a https://csr.kaspersky.com/en/ oldalon talál. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38