Jön a Startup Hét Debrecen!

forrás: Prím Online, 2018. november 18. 10:28

Az INPUT Program és a Startup Campus Incubator közös szervezésében, valamint a helyi ökoszisztéma szereplőinek közreműködésével, 2018. november 19-23 között, már negyedik alkalommal rendezik meg a legnagyobb vidéki startup eseményt, a Startup Hét Debrecent

A rendezvényen 18 előadás várja az érdeklődőket, a munkaerőpiacot érintő megoldásokról nemzetközi kitekintéssel és sikertörténetekkel.

 

„A korábbi évekhez hasonlóan minden nap különböző tematika keretében zajlik, így biztosítva az aktualitások teljes áttekintését előadások és kerekasztal beszélgetések formájában. A tematikus napok végén networking esemény garantálja a kötetlen kapcsolatépítést. A minden nap 18.00 órakor kezdődő programoknak a megújult Kazánház Egyetemi Klub ad helyet, a részvétel ingyenes.” -mondta el Süvöltős László, a SHD2018 társszervezője.

 

 

Az egy héten át tartó programsorozat az alábbiak szerint alakul:

November 19.: Az Utánpótlás Napja: A mai munkaerőpiacot - így a startupokat is - az egyik leginkább érintő kihívás a munkaerőhiány. De melyek azok a vállalkozások, amelyek befektetnek a jövő nemzedékébe, és egyúttal nemzetközileg is sikeresek? Ők mutatkoznak be ezen a napon: az ovisok kedvenc robotjai kigördülnek a National Instruments műhelyéből, ott lesz a Logischool is, ahol kisiskolásokat oktatnak programozásra tengeren innen és túl, majd a Green Fox Academy-sek mesélik el, hogy hogyan lehet három hónap alatt bárkiből junior programozót faragni, és hogy ez miért ér meg 300 milliót egy befektetőnek?

 

November 20.: A második nap a „Játszva Tanulás”, vagyis a „gamification” napja: a VR Port bemutatja, hogy a játékon túl mire használható még a virtual reality. Jön Kecskemétről az Eddie csapata, akik egészen Seattle-ig jutottak az AR technológiát használó oktató appjukkal, valamint érkezik Andrei Damsa is, aki bemutatja, hogy lehet a projektmenedzsmentet játékosítani.

 

November 21.: Lokálpatrióta Startupok napja, avagy kik azok, akikre büszkék lehetünk? Az Innonicról, az ország második legnagyobb startup stúdiójáról Rab Máté ad elő, úgy, ahogy még nem hallottad! A Debrecen-Miskolc tengelyről rögtön az USA piacra jutó, az építőipart forradalmasító BauApp is bemutatkozik, és helyzetjelentést ad magáról az egyik legrégebbi motoros, a BitNinja is.

 

November 22: A negyedik, angol nyelven zajló napon átlépjük az országhatárt: három köztünk élő külföldi előadó mesél arról, hogy hogyan látnak minket, magyar startup szereplőket. Az előadók: TedX University speakere, Ahmed Ehab, Jonh Graham, a Link Global Busieness Solution CEO-ja, valamint az NI IT vezetője Jon Knutzon. 

 

Történelmi pillanatokat élünk meg: soha ennyi pénz és szakmai segítség nem állt rendelkezésre Magyarországon egy induló vagy fejlődni vágyó vállalkozásnak. A DEVIK-kel közösen szervezett utolsó napon, november 23-án a Hiventures nagykövete és inkubációs programja, a Tőkeportál startoló crowdfunding lehetősége, és a nagyhalakra lövő új befektetési alap, a Bonitás Capital Venture mutatkozik be. 

 

A napközbeni kiegészítő programokról a Debrecenből nemzetközi sikertörténetet építő Innonic gondoskodik: november 21-én 16.00-17.00 óra között - Innonic Academy Business Talk Zajdó Csabával, november 22 -én 16.00-17.00 óra között pedig Innonic Academy Tech Talk Kovács Lajossal React vs. Vue témában a cég kassai úti irodájában. A Debreceni Egyetem hallgatói rendhagyó órákon ismerkedhetnek meg a helyi startupokkal. 

 

Helyszín: Kazánház Egyetemi Klub

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38