Elindult az ország első környezetbarát ételrendelő szolgáltatása

forrás: Prím Online, 2019. március 22. 10:02

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál Falatozz Zölden! néven környezettudatos ételrendelési programot indít, amelynek keretében minden rendelést 100%-osan lebomló csomagolásban szállítanak ki. Ezzel az ország több mint 30 településén válik lehetővé a környezetbarát ételrendelés.

A programhoz csatlakozott éttermek a megrendelt ételeket környezetbarát, maradéktalanul lebomló és komposztálható csomagolásban szállítják ki, beleértve az összes csomagolóanyagot a pizzás dobozoktól kezdve, a poharakon és evőeszközökön át, a szívószálakig és minden egyéb kiegészítőig. A Falatozz Zölden! program így Magyarországon elsőként kínál átfogó megoldást a házhozszállítással járó környezetszennyező csomagolóanyagok csökkentésére.

 

A mintegy 400 étterem kínálatát egyesítő országos ételrendelő portálon mostantól szűrhető a Falatozz Zölden! programban résztvevő éttermek listája, így a megrendelők már az online vásárlás előtt kiválaszthatják a környezettudatos éttermeket, illetve, hogy milyen csomagolásban kérik az étel kiszállítását. Az étlapokon kis méretű zöld leveles ábra látható minden olyan étterem neve mellett, amelynél elérhető a szolgáltatás, csakúgy, mint azoknál a fogásoknál, melyek lebomló csomagolásban kérhetők.

 

 

A programhoz való csatlakozás a portál hálózatához tartozó vendéglátóhelyek önkéntes döntése, és ugyancsak a vendéglátóhelytől függ, hogy milyen mértékben állja a környezetbarát csomagolóanyagok használatának többletköltségeit.

 

A Falatozz Zölden! programban résztvevő éttermek egységesen a Box Again 100%-ban lebomló csomagolóanyagokat használják, amelyek minden darabja ellenőrzött alapanyagokból készül, komposztálhatók, újra feldolgozhatók, és nem keletkezik mikroműanyag maradvány a lebomlás során.

 

„A Falatozz Zölden! kezdeményezéssel szeretnénk alternatívát kínálni a környezettudatos fogyasztók számára, hogy ne kelljen akaratuk ellenére egyszer használatos csomagolóanyagokkal terhelni a környezetet. A tévhitekkel ellentétben az olyan félmegoldások, mint az ételdoboz műanyag bevonattal, a keményítő vagy cellulóz alapú doboz műanyag erősítéssel, valamint a mikroműanyagokra szétfoszló műanyag nem jelentenek valódi alternatívát, ezért elérhetővé tettük tájékoztatónkat azok számára, akik pontosabb ismereteket szeretnének szerezni a programról” – mondta Veres László, a Falatozz.hu ügyvezetője.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal legfrissebb adatai szerint Magyarországon a csomagolóanyagok éves kibocsátása közel 800.000 tonna, ebből a papír és karton 32%-ot, a műanyag 24%-ot, a fa 20%-ot és az üveg 14%-ot tesz ki. Ugyanakkor az Európai Unióban várhatóan 2021-ben már tilos lesz az egyszer használatos műanyag termékek – zacskók, tányérok, dobozok, szívószálak, palackok és evőeszközök – árusítása.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50