A Samsung támogatja az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 9. 11:56

A Samsung bejelentette együttműködését az Egyesült Nemzetek Szervezete Fejlesztési Programjával (UNDP), amellyel a szervezet Fenntartható Fejlődési Céljait támogatja. Ezek a globális célok a társadalmat világszerte érintő kihívások megoldására irányulnak, mint például a társadalmi egyenlőtlenségek, a klímaváltozás és a természeti környezet pusztulása vagy az oktatás nehézségei. A Samsung új mobil alkalmazással és egyedi kiegészítőkkel hívja fel a figyelmet a célok fontosságára.

A Samsung és a UNDP közösen lehetővé teszi a Galaxy felhasználók számára, hogy támogassák a Fejlődési Célokat és tegyenek a számukra igazán fontos ügyekért. Az új kezdeményezés részeként a Samsung és az ENSZ szervezete elérhetővé teszi a Samsung Global Goals applikációt, amelyen keresztül a felhasználók tájékozódhatnak a Fejlődési Célokról és támogathatják azokat. A vállalat emellett egyedi kiegészítőket mutat be Galaxy készülékeihez.

 

„Egy kivételes lehetőség áll rendelkezésünkre annak érdekében, hogy a technológia erejével hívjuk fel a figyelmet a bolygót érintő kihívásokra – mondta el DJ Koh, a Samsung IT és mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – Az ENSZ Fejlesztési Programjával való együttműködésünknek köszönhetően a Galaxy felhasználók egyszerűbben ismerhetik meg és támogathatják a számukra fontos Fenntartható Fejlődési Célokat, így közös erővel valódi változást érhetünk el.”

 

A Samsung és a UNDP egyetértenek abban, hogy az egyik legfontosabb lépés a Fejlődési Célok eléréséhez a kezelendő kihívások és kérdések fontosságának megértése. Az együttműködés egyszerű lehetőséget biztosít azoknak, akik szeretnének hozzájárulni a megoldáshoz és támogatnák azokat a tevékenységeket, amelyeknek köszönhetően elérhetők a Fejlesztési Célok.  

 

„Az ENSZ Fejlesztési Programja és a Samsung közötti együttműködésnek köszönhetően a technológiai innovációk hozzájárulhatnak a Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez. Ugyanakkor a következő generáció világpolgárait is arra ösztönözheti, hogy együtt tegyenek ezekért a célokért – mondta Achim Steiner, a UNDP Adminisztrátora. – Ahhoz, hogy pozitív változást és a komoly eredményeket érjünk el, összefogásra van szükség, legyen szó akár a magánszektorról, akár a civil társdalomról." 

 

A Samsung Galaxy okostelefonokon elérhető Samsung Global Goals applikáció célja, hogy növelje a felhasználói tudatosságot és világszerte támogatókat találjon az ENSZ Fejlesztési Programjának. A Samsung az alkalmazás mellett bevezet limitált szériás kiegészítőket is. Minden eladott termék után a bevétel egy részét a UNDP kapja és azt a Fejlődési Célok támogatására fordítják. A Galaxy Note10 okostelefonhoz tartozó, egyedi telefontokot, amelynek mintáját a Fejlődési Célok inspirálták, valamint a vezeték nélküli töltőt a készülékkel együtt mutatták be.   

 

Az új Samsung Global Goals applikáció könnyű és hatékony megoldást kínál a felhasználóknak, hogy a 17 Fejlődési Célról tájékozódjanak és a számukra fontos ügyek támogatásával maguk is hozzájáruljanak ezek megvalósításához. Az alkalmazásból közvetlenül elérhető a UNDP honlapja, amelyen keresztül a felhasználók a célok megvalósításán dolgozó szerveztek számára adakozhatnak. A hirdetésekre kattintva könnyedén ajánlható fel adomány, a Samsung az így generált hirdetési bevételek 100 százalékát a Fejlődési Célok elérésének támogatására fordítja.

 

Az applikáció 19 nyelven, a Galaxy Note10 okostelefonon előre telepítve érhető el, a Galaxy család további eszközeire pedig később lesz letölthető. A limitált kiadású kiegészítők a Samsung.com weboldalon, valamint a kijelölt Samsung Experience Store üzletekben érhetők el az Egyesült Államokban és Dél-Koreában.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38