Több kategóriában bizonyultak legjobbnak a Sony termékei a 2019-es EISA Awards-on

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 16. 11:55

A Sony bejelentette, hogy termékei hét kategóriában értek el első helyezést az Expert Imaging and Sound Association díjátadóján. A hét díj rekordnak számít a Sony történelmében, és idén először győzött a márka a Photo Innovation kategóriában. 29 ország 55 nevezéséről az EISA nemzetközileg elismert szakértőiből álló zsűrije döntött, ezért megtisztelő a Sony számára, hogy az elektronikai iparban megalkotott technológiai megoldásai ilyen sikereket értek el.

 

EISA PHOTO INNOVATION 2019-2020

Sony Real-time Eye AF

A Sony legújabb valós idejű autofókusz algoritmusa forradalmi változást hozott a fotóiparba. A továbbfejlesztett Valós idejű Eye AF és a Valós idejű Animal Eye AF kiváló pontossággal tartják fókuszban az adott személy vagy állat szemeit, amivel tűpontosságú portrék készíthetők, ráadásul a fotósok kiválaszthatják azt a szemet, melyet fókuszban szeretnének tartani (bal vagy jobb). A mesterséges intelligencia által vezérelt fejlesztések pontos és megbízható követést eredményeznek még mozgó alanyok esetén is: folyamatos autofókusz módban a Valós idejű Eye AF fókuszban tartja a célpontot még abban az esetben is, ha az arca elmosódik, vagy elfordul a kamerától. A figyelemreméltó technológiát a világon először a Sony’s Xperia 1*  okostelefonjában szintén kipróbálhatják a felhasználók.

 

EISA NAGYLÁTÓSZÖGŰ PRÍMOBJEKTÍV 2019-2020

Sony FE 24mm F1.4 GM

A Sony FE 24mm F1.4 GM egy szakértők által megtervezett prémium objektív, amellyel még a legnagyobb, F1.4-es blende mellett is elképesztően éles képek készíthetők a keret szélén és közepén egyaránt.  Az optikai kialakításba foglalt 10 objektívcsoport 13 eleme két XA (extrém aszférikus) elemet és három ED (extraalacsony szórású) lencsetagot tartalmaz, amelyek a kiemelkedő képminőségért felel. Egyúttal a 11 lamella tökéletesen kör alakú blendét hoz létre, ami hozzájárul a gyönyörű defókuszált háttér létrejöttében.  A G Master szigorú követelményeit is kielégítő FE 24mm F1.4 GM ötvözi a magas felbontást és a gyönyörű bokeh-t, ami a G Master sorozat védjegyének számít. A nagyteljesítményű DDSSM biztosítja a gyors, pontos és csendes fotózást, a 24 cm-es minimális fókusztávolság pedig alkalmassá teszi a terméket a lenyűgöző közeli képek készítésére. Az objektív a saját kategóriájában a legkönnyebb és elképesztő hatékonysággal csökkenti a szaggitális becsillanásokat.

 

EISA PORTRÉ PRÍMOBJEKTÍV 2019-2020

Sony FE 135mm F1.8 GM

A Sony FE 135mm F1.8 GM saroktól-sarokig rendkívül éles és egyúttal gyönyörű defókuszált hátterű képeket készít, és kimagasló felbontást kínál F1.8 beállítás esetén is. Ezen tulajdonságok a fejlett optikai rendszernek köszönhetők, melyben a precízen elhelyezett XA (fokozottan aszférikus), és a Super ED (extraalacsony szórású) üveg hatékonyan korrigálja a gyakori objektíves aberrációkat. Por- és nedvességálló kialakításából adódóan a teleobjektív kiválóan teljesít a kihívást jelentő időjárási körülmények között is, a hagyományos rekesznyílású gyűrű pedig gyors és intuitív kezelhetőséget biztosít. Az FE 135mm F1.8 GM 70 cm-es minimális fókusztávolsággal és 0.25-szörös maximális nagyítási aránnyal bír, ezáltal kiváló választás lehet közeli képek készítéséhez. A nagyteljesítményű autofókusz motor gyorsan, pontosan és halkan rögzíti a fókuszt mozgó portré-alanyokon is.

 

EISA TELEFOTÓ PRÍMOBJEKTÍV 2019-2020

Sony FE 400mm F2.8 GM OSS

A Sony első szélesblendéjű E-bajonett szupertelefotó objektívje tökéletesen kiegyensúlyozott, ráadásul saját kategóriájában az egyik legkönnyebb. Az objektív lenyűgöző képminőséget, kiemelkedő fókuszálási sebességet és pontosságot nyújt. Három fluorelem és két nagysebességű XD lineáris motor biztosítja a mozgó tárgyak minél pontosabb lekövetését. A 11 lamellájú kör alakú blende gyönyörű elmosódott hátteret alkot, és kompatibilis a Sony 1.4-szeres és 2-szeres E-bajonett telekonvertereivel is a nagyobb fotózási távolság elérése érdekében.

 

EISA FÉNYKÉPEZŐGÉP/VIDEOKAMERA 2019-2020

Sony α6400

Az α6400 egy kompakt, pehelykönnyű APS-C vázban egyesíti a díjnyertes full-frame termékcsalád legfejlettebb technológiáit, ezért kiváló választás lehet azoknak, akik munkájuk során legalább annyi videót készítenek, ahány állóképet. A fényképezőgép legfontosabb funkciói kétségtelenül a legújabb Valós idejű követés és a Valós idejű Eye AF, amelyek a téma gyors mozgása közben is tűéles fókuszt biztosítanak. Mindemellett az eszköz képes 4K HDR videók rögzítésére, támogatja az S-Log képprofilokat, rendelkezik egy 180 fokban dönthető kijelzővel és egy mikrofon aljzattal a kiváló minőségű hangfelvételekhez. 

 

EISA KOMPAKT FÉNYKÉPEZŐGÉP 2019-2020

Sony Cyber-shot RX100 VI

A kisméretű és pehelykönnyű Sony Cyber-shot RX100 VI magában hordozza a legkorszerűbb fotós technológiákat, mindemellett olyan gyors és kiváló képminőséget kínál, amelyeket az RX100 termékcsaládtól megszokhattunk. A kompakt vázba beépítettek egy ZEISS Vario-Sonnar T* 24-200mm F2.8 – F4.5 visszahúzható képkeresőt, egy elektronikus keresőt és egy integrált vakut, így karnyújtásnyira van minden olyan funkció, amelyek nélkülözhetetlenek az utazások legszebb pillanatainak megörökítéséhez. A 20,1 megapixeles, 1.0 típusú rétegelt CMOS érzékelő a gyors és megbízható Eye autofókusszal közösen tűéles fényképeket és portrékat eredményeznek. A fényképezőgép sorozatfelvétel funkciója másodpercenként akár 24 képkockát is képes rögzíteni, valamint számos videós funkció is megtalálható benne, köztük a 4K videórögzítés és a szuperlassított sorozatfelvétel. Csatlakoztassa gondtalanul eszközét mobiltelefonjához vagy tabletéhez Bluetooth, NFC és Wi-Fi vezeték nélküli technológiák segítségével, hogy képeit útközben is könnyedén szerkeszthesse agy megoszthassa másokkal.

 

EISA LEGJOBB ZAJSZŰRŐS FEJHALLGATÓ 2019-2020

Sony WH-1000XM3

A továbbfejlesztett dizájnnal ellátott Sony WH-1000XM3 csúcs zajszűrős fejhallgató tökéletesen simul minden fejformára, így kényelmesen viselhető hosszan tartó repülőutakon, valamint mindennapi ingázásokkor. A kiemelkedő zajszűrő technológia körülbelül négyszer nagyobb jelfeldolgozó teljesítménnyel rendelkezik, mint elődje, ráadásul beépített szenzorai észlelik a légnyomás változását, így repülőutakon is tökéletes útitárs. A hangerő változtatása és a megfelelő zeneszám kiválasztása a lejátszási listából a jobb fülvédőben található érintőpanelnek köszönhetően rendkívül egyszerű, ráadásul további funkciók is hozzárendelhetők a gesztusokhoz a Sony Headphones Connect applikációban. Az üzemidő csupán egyetlen töltéssel (aktív zajszűrés mellett) elérheti akár a 30 órát és már egy tíz perces gyorstöltés is akár öt órányi működést biztosít. A WH-1000XM3 mellé jár egy hordtok, egy töltőkábel, egy fejhallgatókábel és egy repülőgépeken használható adaptercsatlakozó.

 

______________

* Az Xperia 1 fényképezőgépe támogatja az Eye AF (autofókusz) funkciót, amely képes fókuszpontként felismerni az emberi szemet. A Strategy Analytics' SpecTRAXService 2019. február 24-én hatályos felmérése alapján, amelyben, 14 000 okostelefon specifikációja vett részt.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38