A jövő új alakot ölt – érkezik a Samsung Galaxy Z Flip

forrás: Prím Online, 2020. február 12. 12:21

A Samsung bemutatta az egyedülálló kihajtható kialakítással érkező Galaxy Z Flip okostelefont. A Galaxy Z Flip egyedi stílusát azok számára alkották, akik a csúcstechnológiás eszközeiken keresztül fejezik ki magukat. Az izgalmas dizájnnal és rugalmasan használható kamerarendszerrel érkező Galaxy Z Flip megnyitja a mobil innováció új évtizedét. 

A különleges készülék a fizika törvényeit megkérdőjelező, hajlítható üvegből készült kijelzővel rendelkezik, amely kihajtva 6,7 colos egybefüggő felületet alkot, összecsukva pedig a kompakt eszköz könnyedén belefér a felhasználók tenyerébe. Az innovatív Rejtett zsanérral és egyedi felhasználói felülettel rendelkező Galaxy Z Flip segítségével a felhasználók stílusosan rögzíthetnek, oszthatnak meg vagy követhetnek tartalmakat, mindezt szabad kezekkel. 

 

„A Samsung számára fontos megerősítés volt a Galaxy Fold iránti érdeklődés. A Galaxy Z Flip a következő lépés egy kihajtható készülékekből álló kategória felépítésében, amely teljesen új kialakítást, új kijelzőtechnológiát és új, különleges felhasználói élményt biztosít a felhasználóknak – mondta el Dr. TM Roh, a Samsung IT és mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A Galaxy Z Flip egyedi kihajtható kialakításával és felhasználói felületével újraértelmezzük a mobil eszközökben rejlő lehetőségeket.”  

 

Kihajtható örökség 

A kategóriát meghatározó Galaxy Fold megjelenésével a kihajtható készülékek új korszaka kezdődött el. A Galaxy Z Flip a Fold örökségét az új évtizedben formálja tovább. A Z széria első tagjaként a Galaxy Z Flip új készülékportfóliót mutat be, amely megerősíti a Samsung elköteleződését a kategória felé. 

 

A vállalat a következő években további meglepő és izgalmas kihajtható csúcskészülékeket tervez bemutatni úgy, hogy ehhez a technológiában és a formatervezésben rejlő lehetőségeket igyekszik minél nagyobb mértékben kihasználni.

 

 

Stílus és technológia 

A Galaxy Z Flip letisztult, stílusos megjelenése elsősorban azoknak a felhasználóknak lehet vonzó, akiknek a mobiltelefon többet jelent, mint pusztán egy eszköz. A Galaxy Z Flip innovatív megoldásaival az önkifejezés egy új módját is jelentheti. 

  • Stílusosan kompakt – A kiemelkedő mobilitást szem előtt tartó tervezésnek köszönhetően a Galaxy Z Flip egy pénztárca méretére csukható össze, így könnyeden elfér a felhasználók zsebében vagy táskájában. Összecsukva egy divatos, tenyérbe illeszkedő kiegészítő, kihajtva pedig egy lenyűgöző, 6,7 colos kijelző tárul a felhasználók elé1. Az előrefelé kihajtható Galaxy Z Flip lekerekített sarkokkal, izgalmas színárnyalatokban érkezik, így garantáltan emlékezetes jelenség lesz.
  • Hajlítható üvegből készült kijelző – A Galaxy Z Flip a Samsung egyedülálló, hajlítható Ultravékony üvegből (Ultra Thin Glass – UTG) készült Infinity Flex kijelzővel érkezik, így letisztult, karcsú kialakításával olyan prémium élményt biztosít, amely korábban nem volt elérhető a kihajtható készülékek között. A belső kijelzőbe integrált, középen található kamera biztosítja a zavartalan felhasználói élményt, a Samsung első 21.9:9 képarányú kijelzőjén pedig minden eddiginél látványosabban jellennek meg a tartalmak.  
  • Új Rejtett zsanér – A Galaxy Z Flip Rejtett zsanérja igazi mérnöki műalkotás. Az egyedi megoldás egy aprólékosan megtervezett, kettős CAM mechanizmus segítségével biztosítja, hogy minden kihajtás és összecsukás pontos és stabil legyen. A Galaxy Z Flip széles szögtartományban hajtható ki, akár egy laptop képernyője. A Rejtett zsanérban megtalálható a Samsung új seprő technológiája, amely mikroméretű műanyag rostok segítségével tartja távol a koszt és a port a készüléktől. 

 

Új, kihajtható élmények 

A Galaxy Z Flipet a modern és változatos életstílushoz tervezték, így a felhasználók kötöttségek nélkül, teljesen új szemszögből fedezhetik fel a világot. A különleges kihajtható készülék az okostelefonok piacán egyedülálló felhasználói élményt biztosít. 

  • Szabad kezekkel – A készülék kihajtott állapotban szinte minden szögben stabilan nyitva marad, az így készített szelfik pedig még többet mutathatnak meg a felhasználókat körülvevő világból. A Google Duo videóchat funkció interaktív csevegést tesz lehetővé.  
  • Hajlított mód  - A Samsung és a Google közösen alkotta meg a Hajlított módot, amely kifejezetten a Galaxy Z Flip előre kihajtható kialakításában rejlő lehetőségeket helyezi előtérbe. Ha az eszköz szabadon áll, a kijelzőn automatikusan két 4 colos képernyőfelület jelenik meg, így egyszerre képes a felső részen audiovizuális tartalmakat megjeleníteni, az alsó részen pedig minden vezérlő funkció elérhető. A YouTube  kezelése kifejezetten egyszerű, hiszen a felhasználók egyszerre nézhetnek videókat a képernyő felső részén, míg alul megkereshetik a következő videót, elolvashatják a leírást vagy akár kommentelhetnek is.  
  • Továbbfejlesztett kamera – A Galaxy Z Flip önmagában is stabilan áll, így képes a legtöbb élethelyzetből kihozni a maximumot, legyen szó akár egy időzített csoportképről vagy egy éjszaka készült, jó minőségű felvételről. A készülék megkönnyíti a közösségi média felületekre szánt tartalmak gyártását, a Galaxy Z Flippel ideális szögből készülhetnek látványos képek állvány nélkül is. A felhasználók vaku nélkül is könnyedén rögzíthetnek lenyűgöző Éjszakai Hyperlapse videókat és készíthetnek Éjszakai módban, fényhiányos környezetben is kiváló felvételeket. Mindehhez elég csak kihajtani a készüléket és stabil alapra helyezni. Összecsukott állapotban az előlapi kamerával egy kézzel is magas minőségű szelfik készítők. A 16:9-es képarányú kijelző zökkenőmentes videókészítést tesz lehetővé, az elkészült felvételek pedig tökéletes közösségi médiás tartalmakként jelenhetnek meg.    
  • Személyre szabott értesítések – A Galaxy Z Flipen az üzenetek, hívások és értesítések összecsukott, álló, vagy nyitott állapotban is azonnal megjelennek. Összecsukva a dátum, az idő és az akkumulátor töltöttsége egy pillantással ellenőrizhető. A valós idejű értesítésekkel a felhasználók a készülék kihajtása nélkül is fogadhatnak hívásokat, az üzeneteikre pedig az értesítésre koppintással, majd a készülék kinyitásával válaszolhatnak.  
  • Többablakos mód  – A Többablakos mód segítségével egyszerre több applikáció is használható, ehhez elég azokat a Tálcára húzni. Így a felhasználók egy, a divatról szóló cikk olvasása közben akár rá is kereshetnek a legújabb ruhadarabokra a képernyő alsó felén megnyitott applikációban.  

 

Galaxy Ökoszisztéma

A Galaxy Z Flip a legújabb kihajtható kialakítású készülékben is elhozza a Galaxy ökoszisztémát. A csúcsminőségű megoldások a kamera, a kijelző, az akkumulátor, a biztonság és a szolgáltatások terén is megjelennek, így a Samsung Health, a Samsung Pay , és a Samsung Knox mellett további funkciók és szolgáltatások is elérhetőek lesznek. A sokoldalú kamerával 4K videórögzítés, Élőfókuszos felvétel és Szuperstabil funkció is használható . A készülék dual akkumulátor rendszere hosszabb működést biztosít anélkül, hogy nagyobb helyet foglalna el. A Vezeték Nélküli Töltésmegosztással  a felhasználók tölthetik Galaxy Buds vagy Galaxy Watch eszközüket, vagy akár egy barátjuk készülékét is. A rendszeresen frissülő Samsung Knox garantálja a felhasználók adatainak és eszközeinek biztonságát a hardverektől egészen a szoftveres szintig. A Galaxy Z Flippel olyan szolgáltatások is elérhetők, mint a biztonságos fizetést elősegítő Samsung Pay, a személyes egészség és edzés követésére alkalmas Samsung Health vagy a több mint 5000 eszközt és kiegészítőt támogató SmartThings.  

 

Elérhetőség

A Galaxy Z Flip Magyarországon 2020. február 21-től 535.900 Ft-os ajánlott fogyasztói áron Tükör Lila és Tükör Fekete színekben lesz elérhető korlátozott számban. A Galaxy Z Flipről további információ a www.samsung.com/hu/galaxy-z-flip/ és a www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-z-flip/buy/ weboldalakon érhető el. 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38