A Siemens megvásárolta az UltraSoC-ot

forrás: Prím Online, 2020. július 13. 15:58

A Siemens megállapodást írt alá az egyesült királyságbeli cambridge-i székhelyű UltraSoC Technologies Ltd. megvásárlásáról, mely műszerezési és analitikai megoldások szolgáltatójaként az egylapkás rendszerek (SoC) alaphardverének részévé tette az intelligens megfigyelést, a kiberbiztonságot, és az üzembiztonsági képességeket. 

A Siemens az Xcelerator portfólióba tervezi beépíteni az UltraSoC technológiáját, a Mentor Tessent szoftver termékcsomag részeként. Az UltraSoC-kal kiegészülve a Siemens olyan egységes, adatvezérelt infrastruktúrát tud kialakítani, mely nem csak javíthatja a termékminőséget, a biztonságot és a kiberbiztonságot, de egy átfogó megoldás is, melynek segítségével a félvezetők ágazatába tartozó ügyfelei megbirkózhatnak legfontosabb problémáikkal, köztük a gyártási hibákkal, a szoftver- és hardverhibákkal, az eszközök korai meghibásodásával és elhasználódásával, az üzembiztonsággal és a rosszindulatú támadásokkal. 

 

„Az UltraSoC felvásárlásának köszönhetően a Siemens ügyfelei számára mostantól nem csupán a „tesztelésre tervezés” elérhető az egylapkás rendszerekhez, hanem egy átfogó „életciklus-kezelésre tervezés” is, melynek része az üzembiztonság, a biztonság és az optimalizálás” – mondta Brady Benware, a Siemens Digital Industries Software Tessent üzletágának elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója. „A továbbfejlesztett kialakítást a kockázatok észlelésére, mérséklésére és megszüntetésére kihasználva a SoC teljes életciklusa során ügyfeleink drámai javulást érhetnek el a számlázásig eltelő idő, a termékek minősége és biztonsága, továbbá a nyereségesség terén is. A Siemens részeként a gyorsan fejlődő üzletágban tevékenykedő és tekintélyes ügyfélkörrel rendelkező UltraSoC a Tessentet kiegészítve valóban egyedi kínálatot alakíthat ki a piacon.”

 

Az UltraSoC a megfigyelő hardverek összetett SoC-kbe való beágyazásának úttörője, mely a gyártástól a felhasználásig terjedő analitikai képességeket tesz elérhetővé. E képességek célja a szilíciumlapkák tesztelési folyamatának felgyorsítása, a termék teljesítményének optimalizálása és annak megerősítése, hogy az eszközök az üzembiztonság és a kiberbiztonság szempontjából „terv szerint” működnek. A Tessent a SoC-k tesztelésre tervezési (DFT) megoldásainak egyik piacvezetője, és a Tessent Biztonsági Ökoszisztémáján keresztül az autóipari üzembiztonság terén is bizonyította képességeit. Az egymást kiválóan kiegészítő kétféle kínálat egy komplett megoldáscsomag alapja, mely lefedi a félvezetők tervezését és gyártását, az üzembiztonságot és a kiberbiztonságot, valamint a termékek működésének optimalizálását a terepen.

 

A Siemens és az UltraSoC technológiáinak ötvözése a félvezető termékek teljes életciklusa során előnyökkel jár, az SoC-k szerkezeti, elektromos és funkcionális képességeit is beleértve, és a Siemens átfogó digitális ikrét is támogatja, ahol a tényleges eszköz megfigyelését az UltraSoC biztosítja.

 

„A Siemens hihetetlen csapatának, eszközeinek, ipari know-howjának és méretének köszönhetően az UltraSoC megvásárlása felgyorsítja jövőképünk megvalósítását” - mondta Rupert Baines, az UltraSoC vezérigazgatója. „A világ egyik elsőszámú technológiai vállalatának részeként az UltraSoC még jobban tudja majd szolgálni ügyfeleit, felgyorsítva a kutatást és fejlesztést, és kihasználva a piacra juttatáshoz szükséges források jóval nagyobb készletét és egy hatalmas, globális infrastruktúrát. Már legelső megbeszélésünkkor nyilvánvaló volt, hogy az UltraSoC és a Siemens jövőképe azonos annak kapcsán, miként alakíthatják át teljesen működésüket a technológiai vállalatok, a dizájn megszületésétől a gyakorlati alkalmazásig. Nagy izgalommal tölt el, hogy csatlakozunk közösségükhöz.”

 

Az UltraSoC termékei széles körben használatosak az autóiparban, a nagy teljesítményű számítástechnikában, az adattárolásban és a félvezetők ágazatában. A vállalat nemrég a DARPA AISS (Biztonságos Szilícium Automatikus Bevezetése) program résztvevői közé lett választva, és tagja a Secure-CAV konzorciumnak, mely egy ambiciózus együttműködési  projekt a jövő összekapcsolt önvezető járművei (CAV-k) biztonságának fokozására. Az UltraSoC megvásárlása a tervek szerint a Siemens 2020-as 4. pénzügyi negyedévében fog lezárulni. Az ügylet részleteit nem tették közzé.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05