42%-kal növekedett 2021-ben a MiR autonóm mobil robot értékesítése

forrás: Prím Online, 2022. február 1. 21:14

Az emelkedés, amely decemberben még rekordbevételt is fel tudott mutatni, azoknak az új szektoroknak köszönhető, ahol egyaránt könnyű és nehéz anyagok szállítására alkalmaznak AMR-eket raktárakban nagy kihívást jelentő gyártási és logisztikai körülmények között.

A Mobile Industrial Robots (MiR), az autonóm mobil robotok (AMR-ek) globális piacvezetője az előző évhez képest 42%-os növekedést jelentett 2021-ben. A decemberi hónap rekordszámokat is hozott, hiszen csaknem 300 robotot szállítottak le, amelyre korábban még egyik hónapban sem volt példa.

 

„Az alkatrészhiányok ellenére számottevő növekedésre tettünk szert 2021-ben, mivel a vásárlók felismerték a biztonságos, megbízható és könnyedén telepíthető AMR-jeinkben rejlő értéket” – mondta Søren E. Nielsen, a MiR elnöke. „2022-ben komoly elvárásokat támasztunk afelé, hogy a növekedés tovább folytatódjon, és jelentős számú megrendelés érkezzen be.” 

 

Søren E. Nielsen

 

Új szektorok fedezik fel a MiR nagyobb teljesítményű robotjait

A MiR első robotjának 2015-ben való megjelenése óta eltelt idő alatt a vállalat termékei kifejezetten nagy népszerűségre tettek szert az autóiparban és elektronikai szegmensekben, többek közt olyan multinacionális vásárlókkal, mint a Toyota, a Ford, vagy éppen a Faurecia. Noha ezek a piacok továbbra is folytatják a MiR AMR-eket megcélzó befektetéseiket, a vállalat komoly érdeklődést tapasztal a logisztikai és csomagolt fogyasztói áruk (CPG) szektorai felől is, ahol nagy az igény a belső szállítás optimalizálására és automatizálására. A MiR új és nagyobb teljesítményű robotjai – a 2021-ben bemutatott MiR600 és a MiR1350 – slágertermékeknek számítanak ezeken az új piacokon.

 

„Ezek az új robotok egyértelműen kibővítették az alkalmazási területeinket, mivel szélesebb körben használhatók és nehezebb tárgyakat is képesek mozgatni” – tette hozzá Nielsen. „Az egyik csakugyan tavaly piacra dobott megoldás, a MiR250 Hook, is rendkívül népszerű a logisztikai szektorban, amely már régóta várt egy olyan módszerre, amely képes hatékonyabbá tenni a különböző típusú szállítókocsik vontatásával kapcsolatos folyamatokat. Nagyon izgalmas látni, ahogyan a vállalatok hasznára válnak ezek az újonnan telepített megoldások.”

 

 

Elengedhetetlen a hatékony flottakezelés

A globális szinten folyamatosan növekvő autonóm szállítás trendjének részeként egyre több vállalat kezd az AMR-ek és egyéb automatizáló megoldások összekapcsolására fókuszálni. A MiR ezen szükséglet kielégítésére kínálja ügyfeleinek a MiRFleet flottakezelő szoftvert.

 

„Vásárlóink számára most az a legfontosabb, hogy hogyan tudnak hatékonyan használni egyszerre több robotot, ennek megvalósításában pedig kulcsszerepet kap a MiRFleet” – mondta Nielsen. „Iparágtól függetlenül, valamennyi vállalatnak szigorú követelményeket kell szem előtt tartani a felhasználóbarát jelleg, a közlekedés, a skálázhatóság és biztonság tekintetében, és nagyra értékelik azt a képességünket, hogy teljes és megbízható megoldásokat tudunk integrálni saját IT-rendszereikbe. Azzal, hogy a MiRFleet kiválasztja az AMR-ek számára a leghatékonyabb útvonalakat, a szoftver nagyban hozzájárul ahhoz, hogy valóban ki lehessen aknázni a robotokban rejlő teljes potenciált.” 

 

A MiR növekszik, hogy ki tudja elégíteni a keresletet

Az egyre növekvő kereslet hatására a MiR további létszámbővítést tervez 2022-ben, több mint 50 nyitott pozícióval dániai központjában, valamint további helyszínein a világ körül, beleértve a MiR leggyorsabb ütemben növekvő piacát, Észak-Amerikát is. A vállalat központi irodája a jövőben az Odensében tervezett Kobot Centerben fog helyet kapni, amely egy másik vezető együttműködő robotgyártó vállalattal, az Universal Robots-szal indított közös projekt keretében fog megépülni. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38