Microsoft Lync: az üzleti kommunikáció új korszaka

forrás Prim Online, 2010. november 18. 17:37

Mától elérhető a Microsoft Lync (korábban Office Communications Server), az üzleti kommunikáció új korszakának hírnöke.  A Lync ingyenes próbaverziója a http://www.microsoft.com/lync címről tölthető le ingyenesen, a cégek és vállalkozások pedig december 1-től meg is vásárolhatják a szoftvert.

A Lync minden kapcsolatfelvételt virtuális találkozóvá varázsol, hiszen szabadon igénybe vehető a video- és audiokonferencia, az alkalmazás- és asztalmegosztás, az azonnali üzenetküldés és a telefonálás lehetősége is. A Lync együttműködik számos népszerű alkalmazással, például a Microsoft Office, a SharePoint és az Exchange programokkal. Az átálláskor jellemző buktatók nagy része elkerülhető, hiszen a felhasználók már jól ismerik ezeket a Microsoft termékeket. A rendszergazdáknak jó hír a központi, biztonságos felügyeleti infrastruktúra, az átállást elősegítő új funkciók megjelenése, valamint a meglévő rendszerekkel való teljes kompatibilitás.  Ezek a szolgáltatások csökkentik az üzemben tartási költségeket, garantálják a zökkenőmentes átállást, miközben több választási lehetőséget és nagyobb rugalmasságot nyújtanak.

„A Lync a vállalati kommunikáció egységesítésére való törekvésünket testesíti meg. Szeretnénk az üzleti kommunikációt személyesebbé tenni az olyan funkciók, mint a HD minőségű videokonferencia vagy a közösségi státuszüzenetek és bejegyzések segítségével” – szögezte le Gurdeep Singh Pall, a Microsoft Office Lync and Speech csoportjának alelnöke. „Az informatikai részlegek az infrastruktúra fejlesztése során dönthetnek úgy, hogy PBX rendszereiket kiegészítik a Lync szoftverrel, de a régi rendszerük teljes lecserélése mellett is letehetik a voksukat, pénzt és időt takarítva meg ezzel.”

 „Nem akarunk többé egyetlen specifikus kommunikációs eszköztől függeni, mint amilyen például az e-mail” – mondta Michiko Noborisaka, a Nikon információs rendszerek tervezésével foglalkozó üzletágának vezetője. „Olyan kommunikációs megoldásra van szükségünk, amely nem szorítja munkatársainkat fölösleges korlátok közé – meg kell adni számukra a lehetőséget, hogy mindig azt a csatornát választhassák, amely az adott szituációhoz a legjobban passzol.”

Jelenleg több mint 70 Lync-hez optimalizált hardvertermék érhető el, amelyek között megtalálhatók IP-telefonok, headsetek, webkamerák és kihangosítók. Emellett több mint 30 partner fejleszt jelenleg is különféle típusú és méretű szervezeteknek szánt alkalmazásokat a Lync platformra. A várható szoftvermegoldások között kommunikációs központok, hívásrögzítők, könyvelési és teljesítményfigyelési eszközök, valamint a kommunikációt az üzleti folyamatokba integráló új alkalmazások szerepelnek.

A Microsoft Lync 2010 és a Microsoft Lync Server hazánkban 2010. december 1-jén válik elérhetővé. A Microsoft Lync Online  2011-től az Office 365 része lesz, a hangkommunikációs funkciók szintén ettől az évtől várhatók. A Lync Online olyan funkciókat kínál majd, mint az azonnali üzenetküldés, a távjelenlét, az audio- és videokonferencia, valamint a számítógépek közötti hanghívás.

A Microsoft Lync új termékcsalád-márka a korábbi Microsoft Communications Server, Microsoft Communications Online és Microsoft Communicator termékeket váltja fel és ötvözi, a Microsoft Lync Web App és a Microsoft Lync Online megoldásokkal kiegészülve.

További információk a Lync kínálta lehetőségekről itt találhatók: www.microsoft.com/lync

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59