Már öt online sportfogadási oldal blokkolásáról döntött a NAV

MTI Sajtóadatbank, 2014. június 29. 08:13

A NAV honlapján közzétett határozatok szerint 90 napra elrendelték a bet-at-home.com, a betclic.com, hu.sportingbet.com, a hu.unibet.com és a fortunawin.com honlap ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét. A hatóság közlése szerint ennek végrehajtását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szervezi és ellenőrzi.

Első lépésként a NAV hirdetményt jelentet meg a honlapján az illegális tevékenységet folytató oldal ellen indított eljárásban hozott határozatáról. Tizenöt nap elteltével az NMHH végrehajtja a blokkolást úgy, hogy valamennyi internetszolgáltatót felszólítja a fogadási oldal hozzáférhetetlenné tételére.

A NAV közlése szerint a Magyarországon engedéllyel nem rendelkező szervező által nyújtott online szerencsejátékban történő részvétel a játékos saját kockázatára történik. Bírósági eljárásban nem lehet érvényesíteni a játékból vagy fogadásból eredő követelést, kivéve, ha a játékot vagy fogadást hatósági engedély alapján bonyolítják le. Ezért ezeken az oldalakon nem érdemes számlát nyitni, illetve aki számlával rendelkezik, annak ajánlatos felvennie a rajta található összeget.

A távszerencsejáték legális szervezésére vonatkozó főbb jogszabály szerint távszerencsejáték a sportfogadás, a kártyajáték vagy a kaszinójáték, ha azt hírközlő eszköz és rendszer útján szervezik, amelyhez az állami adóhatóság engedélye szükséges - hangsúlyozza a NAV. Az állami játékszervező kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságnak vagy az állam többségi részesedésével működő gazdálkodó szervezetnek legalább 200 millió forint jegyzett tőkével kell rendelkeznie.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14